There was an error in this gadget

Friday, December 7, 2012

Sudahlah! aku nak balik!


Bila suara itu halus….suara halus atau suara yang halus lunak dan merdu? Bukan….bukan yang itu dan itu! Ni suara-suara bisikan yang halus, yang selalu buat orang sasau jadi jiwa kacau! 

Jahat ni setan ni! Main bisik-bisik pulak….ada bran duk sembang kat mamak la jom!

Pergh! Dasyat ko juragan, berani cabar-cabar gue…dah lama x kena sampuk nampak?

Leks la, aku bukan nak cabar ko tapi cara ko tu x kena! Ini main kasar namanya..kasar ke halus? Ko kan makhluk halus..dasyat ko! Time orang nak melayan belaian jiwa ko pulak masuk kacau daun! Nyah ko!

Ko la rileks! Tadi ko bukan ke dok panggil aku, seru aku…xkan aku nak tetiba nyangkung kat depan ko? Kang kena heart attack, aku gak yg kena tuduh membunuh tanpa niat!

Siak lu! Bila masa lak gue panggil lu? Ko check balik call log aku tu…xdenya aku nak terdial ke tertekan ke, paling koman pun aku hantar ko p dalam jurang lautan dalam tu..ceh!

Betul la, kalu ko x panggil aku..xdenya aku nak nunjuk-nunjuk macam ni. Cuba ko ingat betul-betul…ko yang panggil aku dari tadi..eh! tadi apanya dah 3 hari 3 malam ko panggil aku. Mula-mula aku konpius gak apasal tetiba ko panggil aku tapi ni dah malam ke3..baik aku tanya ko straight to the point. Ko nak apa sebenarnya ni? Ko tau kan…kalu aku datang aku nak upah, xde upah aku x nak balik!

Apa upah-upah? Ko ingat ko makan gaji ngan aku ke? Series aku tak panggil ko, xde maknanya aku nak panggil ko no class punya jin!

Eleh! Time susah-susah ko nak scan barang tu, scan barang ni ko panggil aku gak kan? Toksah poyo la juragan.

Eh! Ungkit nampak? Kata tolong ikhlas…ko kena ikut law, kang hangus terbakar baru tau. Dah la habis minyak wangi aku ko kerjakan, sampai dah jadi bau macam taik minyak. Apasal ko tak pergi ‘sana’? jangankan sebotol, sebeladi pun ko boleh hirup sampai kenyang. Kata terrer…

Alon-alon juragan, aku tau mana ikat mana simpul janji aku ngan ko. Bukan aku sorang je yang belasah minyak ko tu, ramai lagi yang ko terlepas pandang. Lagi pun jangan harap la aku nak kesana…passport dah expired semua sebab geng-geng ko la! nek seng jengenane menuso, piro suwine urip nang dunyo? sekabehane ora sempurno.

Ai! Marah nampak? Leks la…abang adik kakak ko semua tengah bersenang lenang dalam botol tu…ko nak risau apa? Free lodging tu…x yah bayar sewa bulan-bulan pun. Ko sekor kat luar ni pun dah kira masalah besar, inikan pula kalau 1 family terlepas. Ko buat la macam2 kang terbakar..dah tak boleh jumpa diaorang lagi. Tu la soh convert tak nak…

Convert? Sedangkan yang nak mengconvertkan pun jalan x betul…hahahaha…datuk kepada datuk aku pun x convert. Jalan datuk2 aku dah cukup sempurna…buat apa je yang kitaorang suka. Korang je yang selalu kacau kami, dari jaman tok adam dulu korang yang suka kacau kami…

Ceh! Macam la ko belajar sejarah sangat…soh cari hang tuah pun tak jumpa! Tahniah la kat datuk kepada datuk ko yang x convert tu..padanla bapak ko mati terbakar!

Sudah la! Aku nak balik! Tapi ingat kalau botol tu dah jadi air, ko lepaskan adik beradik aku!

Boleh je…..kalu mata ko boleh kuarkan laser macam superman, kalu tak ko dok la tenung depan botol tu sampai ada bom atom meletup kat Tanah Mblayu ni..sengal ubi!

No comments:

Post a Comment